Franjo Topić, Indira Bajramović i Saša Hajduković gosti Novog dana

Vijesti 07. apr 201921:22 > 21:23
N1

Neka vam nova radna sedmica počne uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Aktuelne teme i zanimljivi gosti i priče iz svih dijelova Bosne i Hercegovine očekuju vas i ovog ponedjeljka.

U Novom danu govorimo o odluci Demokratske fronte da uđe u proces formiranja vlasti sa SDA. Koliko će i kako ova odluka uticati na političke odnose u zemlji te na dalji proces formiranja vlasti? Govorimo o političkoj situaciji u BiH.

Profesor doktor Franjo Topić, predsjednik NKD ”Napredak” ovogodišnji je dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u oblasti kulture i umjetnosti. Franjo Topić gost je Novog dana.

8. april Svjetski je dan Roma. Obilježava se u čast prvog Svjetskog kongresa Roma, održanog 1971. godine u Londonu, kada su usvojene odluke o romskoj zastavi i službenoj himni. O položaju i pravima Roma u BiH u Novom danu razgovaramo sa Indirom Bajramović, direktoricom udruženja Romkinja ”Bolja budućnost”.

Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine 29. aprila organizuje online protest pod nazivom „Slobodni za praznike“. Cilj protesta je ukazati na potrebu da i radnici u sektoru trgovine i usluga imaju pravo provesti praznike sa svojim porodicama. Predsjednica sindikata trgovine, Mersiha Beširović, gošća je Novog dana.

Aktuelne događaje na političkoj sceni i društveno-političku svakodnevicu komentarisaće Ermina Hrustemović, urednica na BH Radiju 1.

Poslije šest mjeseci priprema, snimljeni su prvi kadrovi serije “Kosti” u banjalučkom naselju Nova Varoš. “Kosti” su drugi dio trilogije o Banjaluci, ljudima koji žive u posliijeratnom vremenu. Reditelj serije, Saša Hajduković, danas govori za Novi dan.

Univerzitet u Sarajevu od 25. do 27. aprila domaćin je takmičenja studenata farmacije i medicine ”Pharmaceutical and medical knowledge showdown”. Studenti i profesori sa 18 fakulteta iz 9 univerzitetskih gradova takmičiće se za titulu najboljih. I ovo je naša tema.

Budite uz Novi dan u ponedjeljak. Sa vama smo od 7 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad