Tokom legitimisanja osumnjičeni nožem krenuo na policijske službenike

Vijesti 08. apr 201909:56 > 09:59
N1

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka jučer su uhapsili osobu inicijala N. J. iz Srebrenice, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje".

Naime, tokom obavljanja redovih poslova i zadataka, policijski službenici su u Bulevaru Živojina Mišića, grad Banjaluka, pokušali legitimisati muškarca koji je izjavio da nema dokumenta, te je zatim izvadio nož i krenuo prema policijskom službeniku. Policijski službenik je blagovremenom reakcijom onemogućio navedenu osobu da mu nanese povrede i uhapsio ga.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštav Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv N. J. za krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Na području Policijske uprave Banjaluka, tokom tri mjeseca 2019. godine, ukupno je evidentiran 61 slučaj napada i sprečavanja služenih osoba u vršenju službene radnje, što svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve sa ciljem zaštite građana i njihove imovine. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad