Dženan Đonlagić, Salko Bukvarević i Milomir Kovačević Strašni u Novom danu

Vijesti 08. apr 201914:38 > 14:44
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Da li je Demokratska fronta sama sebe isključila iz Bh. bloka? Kako će izgledati saradnja na relaciji SDA i DF? Gost Novog dana Dženan Đonlagić, potpredsjednik Demokratske fronte.

Salko Bukvarević, ministar za boračka pitanja u Vladi FBiH, izjavio je da je “tekst boračkog zakona realan i provodiv” i izrazio zadovoljstvo da je Vlada FBiH prihvatila izvještaj Radne grupe za usuglašavanje boračkog zakona. Ministar Bukvarević sutra je naš gost.

Fotograf Milomir Kovačević Strašni večeras će u Sarajevu dobiti nagradu za doprinos očuvanju kulture sjećanja u okviru 24. izdanja Modula Memorije koje je sinoć i svečano otvoreno. Strašni je sutra naš gost.

22. međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2019. počinje sutra i trajaće do 13. aprila 2019. godine. Ovogodišnji partner sajma je Narodna Republika Kina. Uživo smo u Mostaru, gdje o pripremama i organizaciji ovogodišnjeg Mostarskog sajma govori direktorica Dalfina Bošnjak.

Gošća Novog dana sutra je modna kreatorica Belma Tvico-Stambol. Pričamo o novoj kolekciji, kreacijama za svečane prilike, dajemo savjete za izbor maturske haljine, ali i objašnjavamo proces nastanka jednog modela. Modne teme sutra u jutru.

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono proslavlja 37. godina postojanja. O Zvonu, ali i aktuelnostima u BiH kroz naslove dnevne štampe sutra govori Kristina Ljevak.

Manifestacija “Bašta sljezove boja” biće otvorena 15. aprila na Trgu Krajine i trajaće do 15. juna. Zamišljeno je da “Bašta sljezove boje”, koja će biti održana u okviru manifestacije “Proljeće u Banjaluci”, bude slična “Zimzogradu”, koji je već prepoznatljiv projekat, ali na proljeće, s brvnarama, raznim sadržajem i aktivnostima. Uživo smo u Banjaluci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad