Vučić o Dodikovim izjavama o prekrajanju granica

Vijesti 09. apr 201911:54 > 11:54
N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje reporterke N1 Adise Imamović komentarisao je izjave predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o prekrajanju granica u regionu o čemu je govorio u intervjuu za Espreso.rs.

“Ako me pitate šta Srbija misli o promjeni granica na Balkanu, mi smatramo da je veoma važno da svi poštuju teritorijalni integritet Srbije i Srbija poštuje teritorijalni integritet svih ostalih. Tako je bilo, nadam se da će tako i ostati”, kazao je Vučić.

“I zato sam smatrao nedoličnim izjave pojedinih političara iz Bosne i Hercegovine koji su rušili i krišili teritorijalni integritet Srbije u uvjerenju da je moguće da samo Srbija bude oštećena. Ja smatram da je to loša poruka i da niko ni na koji način ne treba da krši bilo čiji teritorijalni integritet. Što se tiče odnosa prema BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbija nema nikakvih pretenzija, želja niti bilo šta slično. A što se tiče saradnje sa Miloradom Dodikom kao predsjedavajućim Predsjedništva BiH i doskora predsjednikom RS, naša saradnja je u interesu RS, BiH i Srbije uvijek bila dobra”, naveo je Vučić.

Kada je u pitanju suradnja s Miloradom Dodikom, Vučić je ustvrdio kako je ta suradnja uvijek bila dobra i u interesu Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

“Vjerujem kako u budućnost ta saradnja može biti još bolja i niko nije imao problema zbog dobre saradnje s Republikom Srbijom. Naprotiv, to naša trgovinska razmjena najbolje govori”, zaključio je predsjednik Srbije.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u intervjuu za srbijanski portal Espreso.rs, ponovo je na upit novinara govorio o prekrajanju granica, kazavši da neka vrsta integracije između Srbije i Republike Srpske, ali i dijela Crne Gore u budućnosti mora postojati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad