Policijska uprava Banjaluka: Nije bilo pokušaja otmice djevojčice

Vijesti 10. apr 201913:26 > 13:28
N1

Banjalučka policija nakon izvršenih provjera utvrdila je da sinoć nije bilo pokušaja otmice djevojčice u Banjaluci.

“Nakon izvršenih neophodnih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su utvrdili da lice V.S. nije osumnjičeno da je izvršilo krivično djelo ‘Protivpravno lišenje slobode’ u pokušaju, a kako je i događaj kvalifikovan od strane dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, prema početnim saznanjima iz anonimno zaprimljene prijave”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka.

Naime, policijski službenici su utvrdili da V.S. nije pokušao nasilno da uvuče maloljetnicu u vozilo, niti je vozilo bilo u blizini marketa u ulici Slobodana Kusturića Banjaluka, već ju je uzeo za ruku u namjeri da ostvari komunikaciju sa njom, a što je kod nje izazvalo osjećaj straha, nakon čega ju je pustio i nije nastavio da se kreće za njom.

“Nakon završenih neophodnih procesnih radnji, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca, V.S. se biti sproveden u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske, Klinika za psihijatriju”, stoji u saopštenju.

Policijski službenici će nakon kompletiranja predmeta dostaviti izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad