Jasmin Emrić, Mladen Ćavar i Edin Urjan Kukavica u Novom danu

Vijesti 10. apr 201914:20 > 14:23
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Za četvrtak, na zahtjev parlamentaraca zakazana je hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Jedna od dvije tačke – informacija Vijeća ministara o migrantima i izbjeglicama sa fokusom na Unsko-sanski kanton. Priliv povećan, sigurnosna i humanitarna situacija upitna, migranti raspoređeni neravnomjerno. O svemu sutra za Novi dan govori Jasmin Emrić, zastupnik A-SDA u PD PSBiH.

Jedan od četiri kandidata za predsjednika SDP-a BiH, Mladen Ćavar, pozvao je Nermina Nikšića da podnese ostavku i odustane od kandidature. O stanju u SDP-u govori u Novom danu.

U kolumni o reakcijama na najavljenu Povorku ponosa, književnik i kolumnista Edin Urjan Kukavica kaže: “Ali haram je i lagati, haram je i (u)krasti čak i od države, haram je prevariti, haram je ubiti, haram je i zloupotreba položaja… Doduše, takvi ne paradiraju ulicama, a svoja prava ostvaruju demokratskim putem, kroz političke organizacije, skupštine, parlamente i vlade… i time se itekako ponose… “. Edin Urjan Kukavica sutra je s nama u studiju.

Uče li mladi o književnosti i pisanju mimo školskih klupa. Da li ih to uopšte zanima u vremenu pametnih telefona, IT tehnologije. Idemo uživo u Banjaluku po informacije o kampanji “Zašto je kultura (meni) važna?”

Uživo ćemo biti i u Narodnom pozorištu Sarajevo – drama “Sedam dana kasnije” po tekstu Svetlane Broz, u režiji Gradimira Gojera, biće premijerno izvedena 13. aprila. Više informacija donosimo u Novom danu, naši sagovornici su autori predstave.

Naslovnice novina s nama u studiju komentariše Jasmin Hasanović, asistent na Fakultetu političkih nauka UNSA.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad