Čović: Imam osjećaj da ponekad ima šumova u komunikaciji

Vijesti 10. apr 201914:26 > 14:30
N1

Pojedinačno smo razgovarali o VM i dogovorili da trebamo sjesti i dogovoriti raspodjelu resora. Što se tiče Vlade FBiH kazali smo da zajedno moramo tražiti rješenja, kako bi napravili reformsku agendu gdje će prva točka biti izmjena izbornog zakona i grad Mostar jer su dogodine lokalni izbori, poručio je danas lider HDZ BiH Dragan Čović, nakon sastanka sa SDA.

Čović je kazao da je vrijeme da se dogovori raspodjela resora u Vijeću ministara BiH.

Pojedinačno smo razgovarali o Vijeću ministara BiH i dogovorili da trebamo sjesti i dogovoriti raspodjelu resora. Što se tiče Vlade FBiH kazali smo da zajedno moramo tražiti rješenja, kako bi napravili reformsku agendu gdje će prva točka biti izmjena izbornog zakona i grad Mostar jer su dogodine lokalni izbori. Dogovarali smo dinamiku kako bi neke unutarnje stvari trebali promjeniti, oko reorganizacije Vlade FBiH kao takve“.

Dodao je da je jedna od tačaka bilo povjerenje, tj. nepovjerenje prilikom komunikacije zbog:

Još jedna od točaka je bilo povjerenje, tj. nepovjerenje, imam osjećaj da ponekad ima šumova u komunikaciji. Npr. kad ja ne dođem bajramski prijem u Sarajevu ili neko iz SDA ne dođe na Mostarski sajam, to ispade kao neka poruka. Snažnijom komunikacijom trebamo vratiti povjerenje. Ovo vrijeme traži da češće budemo zajedno na zajedničkim manifestacijama gdje se okuplja nešto u BiH, da bi poslali poruku da nema šumova u komunikaciji. Još ćemo o ovim temama porazgovarati uz radni ručak“, dodao je.

Povodom medijskih napisa o njegovom ponašanju prema temi NATO integracija u prisustvu Aleksandra Vučića, kazao je:

Odnos prema NATO-u kad je u pitanju, HDZ i HNS kada je u pitanju BiH – da je naš vitalni prioritet EU integracije. I na bilo koji način stavljati to pod upitnik nije fer, bez obzira što to nekome odgovara u tom trenutku. Znamo koliko smo radili na tome. Naravno kada dolaze prijatelji sa strane kojima to nije prioritet, mi uvažavamo njihove stavove. Čini mi se da je došlo vrijeme da ubrzano riješimo pitanja koja razvlačimo pet-šest mjeseci, mogli bi navući jednu potpuno lošu sliku o BiH. Nećemo imati predstavnika u evropskim institucijama samo zato što nismo u stanju formirati vlast“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad