Počela druga današnja sjednica Zastupničkog doma FBiH

Vijesti 10. apr 201916:44 > 16:46
N1

Nakon tematske sjednice o rasterećenju privrede i poboljšanju poslovnog ambijenta u Federaciji Bosne i Hercegovine, popodne je počela još jedna sjednica Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, druga redovna u aktuelnom mandatu.

Osim Prijedloga zakona o zaštiti okoliša, u predloženom dnevnom redu su dvije odluke o prihvatanju zaduženja po ugovorima o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj. Prva odluka odnosi se na realizaciju Projekta poboljšanja energetske efikasnosti u Kantonalnoj bonici u Zenici, a druga na realizaciju Projekta Koridor 5-C – Dio 3.

Među ostalim najavljenim tačkama dnevnog reda redovnog zasjedanja su izvještaji o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i informacije o stanju sigurnosti u FBiH za 2015., 2016., 2017. godinu, kao i za prvih šest mjeseci 2018. godine.

Na prethodnoj tematskoj sjednici je većinom glasova odobrena inicijativa Udruženja poslodavaca FBiH o donošenju seta federalnih zakona čiji je cilj rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta.

Službeni predlagač tih akata treba da bude Vlada FBiH, zaključeno je, koja treba da ih uputi u parlamentarnu proceduru u roku od 60 dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad