Karajbić: Država se može braniti ukoliko imate iskrene namjere

Vijesti 10. apr 201917:43 > 17:43
N1

Do sada imamo izabrano samo predsjedavajućeg Zastupničkog doma. Čim bude prijedlog za dva dopredjedavajuća, ukoliko bude 50 ruku za poršku, dva dopredsjedavajuća bi mogla biti izabrana, kazao je danas za N1 Elvir Karajbić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Na pitanje šta misli o odluci DF-a da pristupi formiranju koalicije sa SDA, Karajbić je kazao:

“U početku je bio formiran BH blok, on i dalje egzistira, sada imamo novu situaciju. DF se opredijelila da uđe u vlast sa nacionalnim političkim opcijama. To je njihovo pravo, ja zaista ne bih komentarisao njihove odluke”, kazao je.

Karajbić je kazao da se država može braniti, ukoliko se imaju iskrene namjere.

“Država se može braniti ukoliko imate iskrene namjere, podjednako od pozicije i opozicije. Zavisno od stavova koje zastupaju određene političke opcije. Ne mislim da se mora ući u vlast da bi se branila država, to se može raditi i iz opozicije”.

Današnja tematska sjednica?

“Mi smo danas održali tematsku sjednicu kako rasteretiti privredu i poboljšati poslovni ambijent u FBiH. Svoje prijedloge su iznijeli sindikati, predstavnici radnika, i pored njih predstavnici udruženja poslodavaca. Oni su ponudili pet prijedloga rješenja i 20 nacrta zakona. Kao rezultat današnje tematske sjednice usvojena su dva bitna zaključka. Jedan je da Vlada FBiH razmotri zakonska rješenja i uputi set zakona, s druge strane naloženo je Vladi FBiH da održi sjednicu ESV”, dodaje Karajbić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad