MUP RS: Otvoreni smo za konstruktivne prijedloge

Vijesti 11. apr 201915:34 > 15:37
Ilustracija/N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske spremno je na kontruktivan dijalog u vezi sa Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru koji bi trebalo da se 16. aprila 2019. godine nađe na dnevnom redu Četvrte sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, a sve u cilju uvažavanja dobrih praksi i prijedloga koji se odnose na sporne članove navedenog Nacrta zakona, saopćeno je danas.

Kako se navodi, cilj je da se dobije kvalitetno i dobro rješenje, do utvrđivanja prijedloga ovog zakona.

Istovremeno, u skupštinskoj proceduri na sjednici NSRS naći će se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima koji predviđa mogućnost uvođenja rezervnog sastava policije, što je i praksa mnogih zemalja članica Evropske unije, a sve u cilju podizanja stepena bezbjednosti građana i imovine.

Ministarstvo nije u skupštinsku proceduru uputilo nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju, kako su to mnogi mediji posljednjih dana objavili, niti se Vlada Republike Srpske očitovala o istom. Imajući u vidu da se radi o radnoj verziji, Ministarstvo neće u ovom trenutku nastaviti rad na izmjenama ovog Zakona, niti će ovaj materijal uputiti u proceduru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad