Irfan Čengić, David Kamhi i Sergej Ćetković u Novom danu

Vijesti 12. apr 201913:30 > 13:33
N1

U Novom danu sutra gledajte:

O Zakonu o sportu u BiH, podršci Roditeljskoj kući, statusu njegovatelja, radu nedjeljom, Bloku 7, formiranju vlasti, za Novi dan govori Irfan Čengić, zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH.

Sutra, nakon gotovo 500-godišnjeg prisustva Sefarda u BiH, tek u dvije porodice u Sarajevu govore sefardskim jezikom. “O jeziku sefardskih jevreja“ sutra za Novi dan govori prof. David Kamhi.

U Bosni i Hercegovini se svakodnevno baci oko 500 tona hrane, a prema podacima Zavoda za statistiku više od 120.000 djece ide na spavanje bez večere. Jedan od načina da zaustavimo bacanje hrane, ali i da je učinimo dostupnijom svima jeste podrška Outlet prodavnicama hrane. Za sada je takvih u BiH svega dvije. Jedna je nedavno otvorena u Banjaluci i posjetila je naša reporterka Anđelka Marković.

O koncertima, albumima, spotovima, pjesmama, inspiraciji, općenito muzici, sutra za Novi dan govori Sergej Ćetković.

Ako imate cool bradu ili brkove, onda budite u nedjelju u SCC-u gdje se održava Izbor prve brade grada. Posebna prijava nije potrebna, svi potencijalni takmičari bi trebali doći do Sarajevo City Centra najkasnije do 16 sati. Detaljnije u Novom danu od samih učesnika, ali i članova žirija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad