Iz Predsjedništva BiH uputili telegrame saučešća porodicama poginulih u nesreći

Vijesti 13. apr 201916:35 > 16:44
Anadolija

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je u ime Predsjdništva BIH telegram saučešća porodicama uposlenica sarajevske Osnovne škole „Kovačići“ Merime Balkić, Lejle Sadiković, Almine Ćorović i Mine Kadrić, koje su poginule u saobraćajnoj nesreći na putu Sarajevo - Pale. Telegram saučešća poslao je i Šefik Džaferović, član Predsjedništva.

“Duboko sam pogođen viješću o nesreći koja se desila na putu u blizini Sarajeva, a u kojoj su život izgubile Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić. Njihova smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak za porodice i kolektiv Osnovne škole “Kovačići” u kojoj su bile zaposlene. Ožalošćenim porodicama, kao i njihovim radnim kolegama u OŠ “Kovačići”, upućujem izraze iskrenog saučešća”, napisao je Džaferović u telegramu.

U telegramu saučešća Milorada Dodika navodi se:

“Teška saobraćajna nesreća koja je odnijela četiri života ogroman je gubitak za porodice stradalih, školu u kojoj su radile i nenadoknadiv gubitak za društvo u cjelini. Uime Predsjedništva i svoje lično ime izražavam najdublje saučešće porodicama stradalih, njihovim kolegama u Osnovnoj školi ‘Kovačići’ i premijeru Kantona Sarajevo.”

Spasioci su iz Miljacke izvukli tijela četiri žene stradale u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer, kada je vozilo u kojem su se nalazile sletjelo u rijeku. Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo naveli su da će danas biti obavljena obdukcija tijela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad