U Novom danu Mirsad Čamdžić, Ognjen Marković i Amir Sužanj

Vijesti 14. apr 201915:43 > 15:49
N1

Novu radnu sedmicu počnite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Očekuju vas aktuelne teme i gosti i priče iz svih dijelova BiH, regiona i svijeta.

”Naša stranka neće se miješati u odnose na relaciji SDA-PDA, niti će biti dio koalicije čiji su predvodnici ili članovi pripadnici ovih stranaka.” Ovo je izjavio Mirsad Čamdžić, predsjednik tuzlanskog regionalnog odbora Naše stranke i poslanik u Parlamentu Federacije BiH. O politici u Tuzlanskom kantonu i političkoj situaciji u BiH, Mirsad Čamdžić govori za Novi dan.

Delegacija EU u BiH i više ambasada stranih zemalja pozvali su vlasti u Republici Srpskoj da razmotre izmjene Zakona o javnom redu i miru i da ga usklade sa evropskim zakonodavstvom. Zakon će se u utorak, 16. aprila, naći pred poslanicima Narodne skupštine. O zakonu, a posebno regulaciji javnih okupljanja, za Novi dan govori Dragan Todorović iz banjalučkog Centra za ljudska prava.

Energetska tranzicija Bosne i Hercegovine ključna je tema petog Energetskog samita koji se održava od 16. do 18. aprila u Neumu. O stanju u energetskom sektoru u BiH, usklađivanju sa energetskom politikom EU i prelasku na obnovljive izvore energije za Novi dan govori Ognjen Marković, direktor USAID projekta investiranje u sektor energije.

Aktuelne događaje na političkoj sceni i društvenu svakodnevicu za Novi dan komentarisaće urednik na BH Radiju 1, Amir Sužanj.

Međunarodna Francuska škola Sarajevo ima obrazovne programe za sve uzraste – od najmlađih do završnih razreda srednje škole. Njihove diplome priznate su širom svijeta. a 19. aprila organizuju Dan otvorenih vrata. Predstavnici škole i roditelja učenika gosti su Novog dana.

Budite uz Novi dan, od 7 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad