Zvizdić: Danas je dan kada se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri BiH

Vijesti 15. apr 201912:44 > 12:47
N1

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je, povodom 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine i 27. godišnjice njenog formiranja, čestitku bivšim pripadnicima Armije RBiH, članovima porodica šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanih borcima i svim patriotima koji su doprinijeli odbrani BiH.

– Danas je dan kada se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri Bosne i Hercegovine koji su časno i herojski odbranili suverenitet i nezavisnost naše jedine domovine BiH. Bosne i Hercegovine kao cjelovite države ravnopravnih građana i naroda.

Na današnji dan, prije 27 godina, Odlukom Predsjedništva BiH formirana je Armija Republike BiH kao jedina legalna i legitimna vojna sila države RBiH, koja je u najtežim okolnostima barbarske agresije na našu domovinu, herojski odbranila ustavni poredak RBiH, ispisujući najčasnije stranice u hiljadugodišnjem periodu postojanja BiH.

S posebnim pijetetom i respektom sjećamo se šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, njihovih porodica, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca i svih patriota koji su doprinijeli odbrani naše jedine domovine BiH – stoji u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, saopćeno je iz tog vijeća.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad