MUP HNK: Navijači Zrinjskog divljali na mostarskim ulicama

Vijesti 15. apr 201913:11 > 13:21
N1/Ilustracija

Grupa navijača Zrinjskog divljala je jučer ulicama Mostara, a nakon što su građani prijavili nerede, intervenisala je i policija, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako piše u saopćenju MUP-a HNK, jučer oko 06,30 sati Policijska uprava Mostar je obaviještena da je u starom dijelu grada došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane veće skupine navijača Ultras koji su tom prilikom pravili nered.

Odmah su na mjesto događaja upućene patrole policije koje su primjetile veću grupu nepoznatih osoba kako se udaljavaju ulicom M.Bjelavca prema Ul.Fra A.Miletića. Patrola policije je u Ulici Onešćukova utvrdila da su ispred UO Podrum i Emen ispreturane stolice i prevrnute saksije sa cvijećem.

Pripadnici policije su kod Ultras puba izvršili legitimisanje većeg broja osoba za koje postoji sumnja da su učestvovali u navedenom narušavanju javnog reda i mira te se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku svih lica učesnika ovog događaja, saopćeno je iz MUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad