Naša stranka: Mora se okončati agonija formiranja vlasti u TK

Vijesti 16. apr 201908:42 > 08:52
Naša stranka

Regionalni odbor Naše stranke Tuzla smatra neophodnim, nakon gotovo šest mjeseci mrcvarenja, definitivno okončanje procesa formiranja izvršne vlasti u TK. Proces treba da dovrši relativni pobjednik prošlogodišnjih izbora (SDP), njegovim promptnim dovršenjem ili odustajanjem, navodi se u saopštenju Naše stranke.

Saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

“Na taj način bi bile omogućene sve druge opcije koje bi morale voditi ka najbržem dokidanju vršenja izvršne vlasti od strane formalno nelegitimne Vlade, kao i stotina njenih drugih biranih i imenovanih dužnosnika koji nemaju izborno povjerenje građana TK i ilegalno raspolažu njegovim budžetskim i drugim sredstvima i pravima.

U najmanju ruku, bila bi okončana nepodnošljiva situacija potpune agonije dovršenja izbornog procesa iz oktobra 2018. godine, uspostavom nove izvršne vlasti shodno izbornim rezultatima i spriječena daljnja indirektna prevara birača neuvažavanjem njihove demokratske volje.

Naša stranka konstatira da bi na ovaj način svako dodatno trošenje vremena i javnog novca na navedeni nelegalan način samo nepotrebno multipliciralo već ogromnu nastalu štetu i gotovo dovelo u pitanje smisao izbornog natjecanja kao praznika demokracije i krajnje ozbiljno, indirektno, narušilo i naš politički rejting.

U tom smislu, neophodno je odmah formirati izvršnu vlast u TK i uvesti politički život u ustavno-zakonsku sferu, pri čemu će Naša stranka, kao i do sada, principijelno dati svoj puni doprinos.”

Iz NS istakli su da je trenutna Vlada TK nelegitimna te da se vlast mora što prije dati onima koji su dobili povjerenje građana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad