Siniša Šešum, Senad Šepić i Denis Šulić u Novom danu

Vijesti 16. apr 201913:57 > 14:01
N1

U Novom danu sutra gledajte:

UNESCO stoji uz Francusku kako bi se očuvalo i rehabilitovalo historijsko naslijeđe ogromne univerzalne vrijednosti – katedrala Notre Dame koja je od 1991. godine na listi svjetskog zaštićenog naslijeđa UNESCO-a. O značaju posljedica požara govorimo sa Sinišom Šešumom, šefom ureda UNESCO-a u Bosni i Hercegovini.

Nakon održanog kongresa Nezavisnog bloka tokom vikenda, optužbe dijela stranke Nezavisni blok i Fuada Kasimovića na račun Senada Šepića. Šepić ponovo izabran za predsjednika, a sutra će biti s nama u studiju.

Na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske razmatran Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima kojim je predviđeno formiranje rezervnog sastava policije Republike Srpske, a i radikalne kazne za neovlašteno fotografiranje policajaca. O dešavanjima na sjednici za Novi dan govori Denis Šulić, zastupnik SNSD-a u NSRS.

Govorimo o kulturi, umjetnosti, ponajviše o književnosti. Na koji način je književnost učestvovala u konstruisanju slike modernog doba, kakav status ima književnost u digitalnoj eri? O ovim, ali i drugim zanimljivostima iz svijeta književnih tekstova i kulture govorimo sa Edinom Pobrićem, profesorom na Odsjeku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Donosimo i posebni program posvećen otvorenju Sarajevo Business Foruma. Uživo smo na otvorenju, SBF pratite na N1 tačno od 9 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad