Šulić za N1: Šta zapravo znači neovlašteno fotografisanje službenih osoba

Vijesti 17. apr 201907:48 > 07:51
N1

Denis Šulić, poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, komentarisao je za N1 najavu pooštravanja sankcija za neovlašteno fotografisanje služenih osoba u ovom bh. entitetu poručivši da se ''ta stavka uopšte ne odnosi na novinare''.

On je kazao da taj dio u nacrtu zakona nije najbolje objašnjen i da očekuje da će se doći do određenih korekcija.

‘Ta stavka se nalazi u samom zakonu da je neovlašteno fotografisanje službenog lica – da se pooštrava kazna. To se uopšte ne odnosi na novinare, to se ne odnosi na građane koji s određene udaljenosti fotografišu. To samo u nacrtu stoji da ako neko ometa službeno lice u toku vršenja službene radnje, da se to može podvući pod taj zakon’‘, rekao je on i dodao:

‘Ponavljam, nacrt zakona je, siguran sam da će doći do određenih korekcija u smislu daljeg definisanja, Da se to bolje definiše. Vidjećemo šta će Ministarstvo odlučiti. I na kraju krajeva, da ćemo riješiti taj problem interesa javnosti. Siguran sam da u nacrtu zakona to nije najbolje objašnjeno, ali imamo parlament, imamo 83 poslenika, javnu raspravu”, pojasnio je Šulić za N1.

Podsjećamo, na sjednici Narodne skupštine koja je juče trajala 10 sati, na red nije došlo razmatranje Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima kojim je predviđeno formiranje rezervnog sastava policije Republike Srpske, a i radikalne kazne za neovlašteno fotografiranje policajaca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad