Aljoša Čampara, Srđan Mandić i Nihad Kreševljaković u Novom danu

Vijesti 17. apr 201914:35 > 14:36
N1

Nakon sastanka lidera SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a o formiranju novog saziva Savjeta ministara BiH gost Teme jutra u Novom danu biće Aljoša Čampara, član predsjedništva SDA. Razgovaramo o političkoj situacija, radu Vlade Federacije i odnosima sa ministrima iz HDZ-a BiH.

U subotu 20. aprila počinje do sada najveća akcija čiščenja Kantona Sarajevo u organizaciji kantonalne Vlade. Ovo je do sada najobuhvatnija akcija čićenja koju je pokrenuta u posljednje dvije decenije. Tim povodom, ministar komunalne privrede, Srđan Mandić gost je Novog dana.

Cijene osnovnih životnih namirnica u BiH u posljednja tri mjeseca rastu. Posebno zabrinjava rast cijena hrane, povrća i voća. O poskupljenjima, zaštiti potrošača u Novom danu razgovaramo sa Marinom Bagom, iz udruženja za unapređenje kvaliteta življenja ”Futura”.

Govorimo i o 24. izdanju kulturološkog programa Modula Memorije – Modul Memorije 2019. godine. O kulturi sjećana razgovaramo sa Nihadom Kreševljakovićem, umjetničkim direktorom Modula Memorije i direktorom festivala MESS.

Aktuelne događaje i društveno-političku svakodnevicu kroz naslovnice dnevnih novina komentarisaće Sedin Ćenan, urednik Vijesti.ba.

Pratićemo i rad Sarajevo Business foruma, a u goste nam dolaze i Dina i Edo Krilić, bračni par, violinistkinja i harmonikaš koji u Sarajevu promovišu knjigu o svedahu i školu violine.

Budite uz Novi dan, od 7 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad