Radončić: Nemam informacija šta su njih trojica uistinu razgovarali i dogovarali

Vijesti 17. apr 201917:39 > 17:42
N1

Da li će Fahrudin Radončić i Savez za bolju budućnost ući u Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i da li će dobiti ministarsku ili poziciju zamjenika ministra još uvijek nije poznato. Mogućnost ulaska danas je najavio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Nakon održanog sastanka lidera stranaka SNSD-a, HDZ-a i SDA, nazire se dogovor o pozicijama unutar Vijeća ministara BiH. SDA je, prema dogovoru, dobila ministarstva odbrane, sigurnosti i vanjskih poslova. Jedna od ovih pozicija trebala bi pripasti SDA-ovom koalicionom partneru. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kaže da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović u ovom kontekstu danas spomenuo lidera SBB-a Fahrudina Dodika.

“Gospodinu Izetbegoviću je pripalo ministarstvo spoljnih poslova, bezbjednosti za koje je rekao da očekuje da se tu pojavi gospodin Radončić i ministarstvo odbrane. Njima pripada i četiri zamjenička mjesta, po tri SNSD-u i HDZ-u”, kazao je Izetbegović koji danas nakon sastanka lidera stranaka o formiranju Vijeća ministara nije govorio o kadrovskim rješenjima kada su u pitanju ministarstva koja bi nominalno pripala SDA.

U izjavi za N1, Radončić je nakon sastanka kazao.

“Nemam informacija šta su njih trojica uistinu razgovarali ili dogovarali”, kazao je kratko lider SBB-a za našu televiziju.

Na upit novinara o tome da li je na sastanku spomenuta Demokratska fronta, koja će ući u vlast sa SDA-a, Dodik je naveo da to nije slučaj.

“Nije spomenuta DF, spomenut je samo Radončić i da će on biti u ministarstvu bezbjednosti i da je to postignut dogovor kad se ulazilo ovamo. Otkud znam kako dolazi? Ja mislim da to nije loše, ako se dogovorimo”, kazao je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad