Podžić: Ne vidim da je blizu formiranje Vijeća ministara, pesimista sam

Vijesti 18. apr 201912:12 > 12:16
N1

"Ja ne vidim da je na vidiku negdje, ni blizu formiranje Vijeća ministara, ja sam pesimista po tom pitanju. Vijeće ministara će najvjerovatnije duže ostati u tehničkom mandatu", kazao je za N1 Sifet Podžić čije se ime spominje kao ime ministra odbrane u novom sastavu Vijeća ministara BiH.

Budući ministar odbrane? Da li ste upućeni?

Prvo dakle ja ne vidim da je na vidiku negdje, ni blizu formiranje Vijeća ministara, ja sam pesimista po tom pitanju. Vijeće ministara će najvjerovatnije duže ostati u tehničkom mandatu“, kazao je Podžić za N1.

Svoje ime sam pročitao jučer u medijima i to mi je prvi signal, niko nije sa mnom razgovarao niti nudio tu poziciju. Iskreno, to je moja oblast bio sam u prvoj grupi ljudi koja je napisala prva slova o članstvu BiH u NATO savezu. To je sada prebačeno na jedan politički nivo i ne vidim brzo rješenje i izlaz iz te situacije. Mislim da će to teći dok mladi odlaze i pitanje kome će više to trebati, i taj NATO i sve ostalo“, istakao je.

Podžić je dodao da “koliko on zna”, DF ostaje u sastavu Vlade KS.

Nisam nešto u žiži i ne poznajem dovoljno situaciju, ali članstvo DF-a u kantonalnoj vladi u Sarajevu ostaje. Rekli smo da ćemo tu ostati korektni, ne znam da li će postojati zahtjev novog koalicionog partnera oko promjene većina. Ako bude, mi ćemo razgovarati na organima stranke i donositi odluke. Koliko znam za sada mi ostajemo u sastavu kantonalne vlade“, kazao je Podžić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad