Nihad Čolpa za N1: Formiranje vlasti u BiH će potrajati

Vijesti 19. apr 201908:12 > 08:56
N1

Nihad Čolpa, predsjednik Građanskog saveza i zastupnik u Federalnom parlamentu, kazao je danas za N1 da će uvjet Željka Komšića za formiranje vlasti na državnom nivou i dalje biti NATO put.

On je, komentarišući pregovore o formiranju vlasti, odbio dati konkretne prognoze na pitanje ”kome će šta pripasti”, ponovivši da se stavovi GS-a po ključnim pitanjima nisu promijenili.

Ocijenio je da nikakav napredak nije postignut u pregovorima stranaka koje su na izborima dobile najveće povjerenje građana Bosne i Hercegovine i da su stavovi i dalje potpuno različiti.

”Stavovi SDA, DF-a su dijametralno suprotni od stavova Dodika i Čovića. Dodik je postavio megalomanske zahtjeve, kuka i plače. Mislim da će ovo potrajati i s moje strane nije ozbiljno da prognoziramo ko će biti u vlasti. DF je potpisao sporazum sa SDA, ali Željko Komšić je imao jasan stav da bez NATO puta neće popustiti. Ne bih govorio u ime gospodina Komšića, ali stan GS-a je da je imperativ BiH NATO put jer nam to donosi sigurnost, razvoj ekonomije i ostanak građana u Bosni i Hercegovini”, rekao je on.

Čolpa je u razgovoru s Hanom Sokolović komentarisao i ostale aktuelne političke teme, a uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad