Siniša Mihailović, novi konzul BiH u Istanbulu: Ne vidim u čemu je problem

Vijesti 19. apr 201912:14 > 12:54
N1 / Ilustracija

Siniša Mihailović kazao je danas za N1 da ''ne vidi u čemu je problem'' u činjenici da će u narednom periodu obavljati funkciju bh. konzula u Istanbulu.

Kako je kazao za N1, priželjkuje odlične odnose svjestan posla koji će obnašati.

Priželjkujem odlične odnose, ne vidim uopšte u čemu je problem, moja uloga je da pomognem svim građanima Bosne i Hercegovine u ostvarivanju poslovnih i svih drugih odnosa koji eventualno će imati ili imaju u Turskoj. Druga stvar, stvari konzularne prirode koje su opštepoznate i koje se ostvaruju u Konzulatu u Istanbulu. Malo više činovničkog posla”, rekao je on.

Nije želio komentarisati rad prethodnika na ovoj funkciji naglasivši da su nadležnosti Konzulata jasne.

‘Ne bih komentarisao kolege ranije, pratio sam slučaj kada je kolega dao puni doprinos u krizi oko hapšenja studenta iz BiH dole u Turskoj. To je ono što sam uspio da vidim trenutno, nisam ulazio niti želim da ulazim u njihov rad. Jasno se znaju nadležnosti Konzulata”, dodao je on.

Bez mnogo komentara na medijske napise koji su pratili njegovo imenovanje, kazao je da ima prilično dobre osnove za obavljanje dužnosti u Konzulatu.

”Ja sam završio Međunarodne odnose, magistarski studij i radim kao novinar 22 godine na sastancima na kojima je malo ko u ovoj državi bio prisutan. Moglo bi se reći da imam pričično dobre osnove za takvo nešto. S druge strane, ne vidim nijedan moj rad na konto ili protiv bilo koje države, ni protiv Turske. Niti vidim da je neko nešto radio na tu temu na RTRS”, ocijenio je Mihailović.

Urednik Informativnog programa RTRS Siniša Mihailović imenovan je za konzula BiH u Istanbulu, a vijest objavljena jučer, privukla je veliku pažnju javnosti. Opširnije o ovoj temi u informativnim emisijama N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad