Banjaluka dobila igralište sa ljuljaškom za djecu koja koriste invalidska kolica

Vijesti 19. apr 201912:48 > 12:53
„Dr Miroslav Zotović“

U petak 19. aprila 2019. u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ organizovana je zabava za djecu povodom postavljanja specijalno dizajnirane parkovske ljuljaške namijenjene za djecu koja koriste invalidska kolica.

Zabava je organizovana pod sloganom „Jednako smo različiti – igra nam je zajednička“, što je i poruka koju djeca žele poslati društvu, ističući važnosti uključivanja djece sa invaliditetom u svakodnevne aktivnosti u zajednici kroz kreiranje pristupačnih sadržaja.

Na ovaj način žele ohrabriti lokalne zajednice da više gradskih igrališta učini inkluzivnim i time omogući lakšu socijalizaciju djece sa invaliditetom kroz igru sa vršnjacima.

„Dr Miroslav Zotović“

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ Banja Luka, kao lider u habilitaciji i rehabilitaciji djece sa oštećenjima lokomotornog sistema želi da bude pionir u promociji vrijednosti zajednice jednakih mogućnosti za sve.

Ljuljaška je donacija kompanije „MedTouch“ Banja Luka i biće postavljena na Dječijem igralištu u krugu Zavoda „Dr Miroslav Zotović“ koji su podržali i zabavu donacijom medenjaka u kojima su se djeca počastila nakon igre, saopšteno je iz Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad