Fra Mile Babić, Igor Radojičić i Ahmed Husagić gosti Novog dana

Vijesti 19. apr 201914:26 > 21. apr 2019 21:19
N1

U Novom danu u ponedjeljak gledajte:

Sutra je drugi dan Uskrsa – uskrsni ponedjeljak, dan kad se Katolička crkva sjeća puta uskrsnulog Isusa u Emaus s dvojicom učenika. Na Uskrsni ponedjeljak običaj je posjećivati rodbinu i prijatelje. Nama sutra dolazi fra Mile Babić, filozof i teolog, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Banjaluka slavi Dan grada i 74. godišnjicu oslobođenja grada od fašizma u Drugom svjetskom ratu. Za Novi dan govori Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

O Izborima za EU Parlament, puta BiH ka EU, euroatlantskih integracija, izostanka BiH iz Vijeća Evrope, migrantskoj krizi, položaju BiH danas u Evropi, za Novi dan govori Ahmed Husagić, koordinator za integraciju Socijaldemokratske partije Austrije.

Sutra se obilježava Dan planete Zemlje, najveći dan u godini koji se tiče čuvanja i zaštite okoliša. Sutra govorimo o održivosti okoliša, smanjenoj i kontroliranoj upotrebi hemijskih sredstava i pesticida, potičemo organsku poljoprivredu, govorimo o obnovljivim izvorima hrane i energije, reciklaži kao trendu.

Predsjednica Udruženja ”Djeca – stubovi svijeta“ pozvala je premijerku Novog Zelanda na Međunarodni kongres djeteta koji će u Sarajevu biti održan krajem godine. O pozivu, ali i aktivnostima Udruženja za Novi dan govori predsjednica Fatima Hukić.

Uživo iz Mostara naslove sutrašnjih dnevnih novina komentariše Husein Oručević, politolog i aktivista.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad