MVPBiH nema informacija o stradalim bh. državljanima u Šri Lanki

Vijesti 21. apr 201916:34 > 16:39
Reuters

Ministarstvo vanjskih poslova BiH nema informacija da, među nastradalima, ranjenima i poginulima u eksplozijama u Šri Lanki, ima državljana Bosne i Hercegovine.

Načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje izjavio je za Feni da, po informacijama Ambasade BiH u Nju Delhiju koja nerezidentno zastupa interese BiH u Šri Lanki, među povrijeđenim i poginulim strancima uglavnom su državljani zapadnoevropskih država, te SAD i Japana.

“Po informacijama s kojima raspolaže naša ambasada, u Šri Lanki inače nije bilo državljana BiH sa stalnim boravkom niti je bilo najavljenih grupnih turističkih posjeta toj državi. Moguće je da je neko u ličnom aranžmanu putovao u tu državu. Ako ima takvih osoba, pozivamo njihove poznanike, prijatelje da ih obavijeste da se jave našoj ambasadi u Nju Delhiju, ako im zatreba bilo kakva pomoć”, rekao je za Fenu Regoja.

On je, uime MVP-a BiH, izrazio žaljenje zbog ekspozija u Šri Lanki, porodicama poginulih saučešće, a povrijeđenima poželio brz oporavak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad