Prognoza vremena u BiH: Ove sedmice temperature zraka i do 29 stepeni Celzijusa

Vijesti 22. apr 201911:08 > 11:09
N1/Lejla Mujagić

Jutros je Bosni i Hercegovini pretežno sunčano, a prema posljednjim mjerenjima, u osam sati nahladnije je bilo na Bjelašnici (nula stepeni), dok su na Sokocu izmjerena četiri stepena. Jutros je u Zenici izmjereno sedam, Doboju i Tuzli osam, Sarajevu i Zvorniku devet, Mostaru i Trebinju 11, Bihaću 13 stepeni. Najtoplije je bilo u Gradačcu i Neumu gdje je izmjereno 14 stepeni Celzijusa.

Danas se u Bosni veći dio dana očekuje pretežno sunčano vrijeme. U Hercegovini je moguća umjerena naoblaka. Od poslijepodnevnih sati očekuje se jače naoblačenje s juga koje će tokom noći na utorak usloviti kišu u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepeni, prognoze su Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U Sarajevu se naoblačenje očekuje krajem dana, a najviša dnevna temperatura oko 22 stepena.

U utorak u Bosni i Hercegovini vrijeme će biti pretežno oblačno. Prolazno je moguća jača kiša u cijeloj zemlji u ranim jutarnjim satima. Veći dio dana lokalno slabija kiša. Nove padavine u poslijepodnevnim i večernjim satima, s tim što je jača kiša u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

U srijedu u većem dijelu Bosne očekuje se umjerena naoblaka. Prije podne oblačno u Hercegovini i zapadu Bosne, a u poslijepodnevnim satima razvedravanje. U jutarnjim satima u Hercegovini će padati kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana postepeno jače naoblačenje sa zapada koje će u subotu usloviti zahlađenje i kišu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad