Pandurević, Ešref Rašidagić i Azeski gosti Dana uživo

Vijesti 22. apr 201912:51 > 12:52
N1

U Danu Uživo govorimo o aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini - rezervnim sastavima, strahu, nekonzistentnoj političkoj retorici. Uživo smo u Bihaću, govorimo o posljednim informacijama o migrantskoj krizi u BiH. Idemo i van granica zemlje, uživo iz Makedonije donosimo analizu prvog kruga predsjedničkih izbora, govorimo i ekstremizmu i stravičnim napadima na Šri Lanki.

Izbori u Srpskoj demokratskoj stranci trebali bi biti održani u junu ove godine, u javnosti istaknuta tri imena kandidata za predsjednika. O stanju u SDS-u, rezervnim sastavima, neujednačenim izjavama Milorada Dodika o stabilnosti i poštivanju Ustava – za Dan uživo govori Aleksandra Pandurević, potpredsjednica SDS-a.

Usvajanjem Nacrta zakona kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije u Republici Srpskoj u bh. javnosti ponovo isprovocirana ratna retorika. O rezervnim sastavima, konfliktu i miru u Danu uživo govori Velma Šarić, direktorica Centra za post-konfliktna istraživanja.

Broj mrtvih u napadima na crkve i na luksuzne hotele na Šri Lanki porastao je na 290 i broj ranjenih na 500. Ovo je prvo veće krvoproliće na Šri Lanki nakon građanskog rata prije deset godina, a uslijedilo je nedugo nakon terorističkih napada na Novom Zelandu. O ekstremizmu, napadima, sigurnosti u Danu uživo govori Kenan Ešref Rašidagić, profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Sučeljavanje kandidata desnice i ljevice u drugom, neizvjesnom krugu predsjedničkih izbora u Sjevernoj Makedoniji biće održano 5. maja, nakon prvog kruga održanog u nedjelju kojeg je obilježio iznimno slab odaziv, znak nepovjerenja građana te balkanske zemlje. Rezultate prvog kruga izbora, izlaznost birača i političku neizvjesnost uživo iz Skoplja komentariše novinar i historičar Dejan Azeski.

Dan uživo pratite tačno od 16h na N1 televiziji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad