Dugoročna vremenska prognoza

Vijesti 22. apr 201914:56 > 14:58
Anadolija

Nakon suhog i nadprosječno toplog vikenda, u utorak se prognoziraju padavine koje mjestimično mogu biti praćene pljuskovima i grmljavinom.

U srijedu i četvrtak (24. i 25. aprila) preovladavat će promjenjivo oblačno i djelimično sunčano. Malo padavina moguće je u Hercegovini. Novo naoblačenje i pad temperature zraka očekuje se u drugoj polovini petka kao i za dane vikenda. Južno strujanje zraka uslovit će relativno toplo vrijeme, a mogući su i jaki udari vjetra.

Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između 7°C i 12°C, a na jugu zemlje do 14°C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 20°C i 25°C, a na jugu zemlje do 28°C.

Prema dostupnim prognostičkim materijalima i u periodu od 29. aprila do 06. maja očekuje nas promjenjivo vrijeme praćeno kišom i pljuskovima. Više padavina očekuje se na sjeveru i sjeverozapadu zemlje. Temperature zraka u granicama prosjeka.

Jutarnje temperature kretat će se u rasponu od 5°C do10°C a maksimalne dnevne između 16°C i 22°C u Bosni, a u Hercegovini do 25°C.