Armin Kržalić, Edin Ramić, Mirko Šarović i Mustafa Ružnić gosti Dana uživo

Vijesti 23. apr 201911:19 > 11:25
N1

"Dan uživo" i danas od 16 sati u programu N1, do 18:30. Bavimo se aktualnim temama. Danas vas očekuju ove teme i gosti:

– Ubijen je banjalučki biznismen Slaviša Krunić, stradao je i njegov vozač te jedan od napadača. Donosimo sve detalje ovog slučaja. U našem studiju Armin Kržalić iz Centra za sigurnosne studije te profesor na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu, koji govori i o osnivanju rezervnih policijskih sastava te terorizmu.

– Komisija za sigurnost Parlamenta Federacije razmatra najave o formiranju rezervnog sastava policije, NSRS raspravlja o izmjenama i dopunama zakona o javnom redu i miru. S nama danas Edin Ramić, potpredsjednik SDA te zastupnik u NSRS.

– Hoće li definitivno biti kandidat za predsjednika SDS-a, o svom resoru, biznis forumima, EBRD forumu, stanju u Arcelor Mittalu, te o drugim aktualnim temama govoriće ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

– Danas sastanak Operativne grupe za nadzor i kontrolu nad migrantskom krizom u Unsko-sanskom kantonu, na kojem bi trebale biti predložene konkretne lokacije za izmještanje migranata iz prihvatnih centara Miral i Bira. U Sarajevu nadležni kod ministra Mektića. O stanju na terenu govori premijer USK Mustafa Ružnić.

– Slavni američki kuhar Art Smith, kuhao je za Lady Gagu, Oprah Winfrey, te obitelj Obama, dalaj Lamu i Nelsona Mendelu. Smithova neostvarena želja je, kaže, da kuha za papu. U njegovoj kuhinji, najčešče se čuju dvije riječi: “Da, šefe!”. Poslušajte danas što je rekao u intervju za N1.

Zvonko Komšić danas je s vama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad