Počela sjednica Komisije za bezbjednost, tema rezervni sastav MUP-a RS

Vijesti 23. apr 201913:59 > 14:04
N1

U toku je vanredna sjednica Komisije za bezbjednost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Povod je usvajanje Nacrta zakona u NSRS kojim se, između ostalog, predviđa formiranje rezervnog sastava policije MUP-a Republike Srpske, javlja reporterka N1.

N1
N1
N1
N1

Komisija vanredno zasjeda u Federalnom parlamentu radi razmatranja odgovora entiteta Federacije BiH na najavu formiranja rezervnog sastava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Predsjedavajući Komisije Damir Mašić uvjeren je da bi sjednica trebala ići u dva pravca – prvi da se obustave sve aktivnosti u vezi formiranja navedenog sastava u RS-u i drugi da se krene u reformu policijskih struktura u BiH, koje, po njegovom mišljenju, moraju biti unutar jednog sistema.

“Ne možemo posmatrati RS i Distrikt Brčko kao odvojeni teritorij te moramo iznaći moguće pravce djelovanja u svjetlu aktuelnih prijedloga i zakonskih rješenja iz oblasti sigurnosti u Narodnoj skupštini RS-a”, rekao je Mašić.

Osim članova Komisije sjednici prisutvuju federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, kao i predstavnici međunarodnih organizacija, među njima su, predstavnici OHR-a, Ambasade SAD-a u BiH i Delegacije EU u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad