Nedžad Korajlić, Selmo Cikotić i MladiCe u Novom danu

Vijesti 23. apr 201914:06 > 14:12
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Još jedan slučaj ubistva u BiH. Ubijen je banjalučki biznismen Slaviša Krunić, stradao i njegov vozač, te jedan od napadača. Ovaj, ali i ostale slučajeve ubistava u BiH komentariše Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu. Govorimo i o osnivanju rezervnih policijskih sastava te terorizmu.

Komisija za sigurnost Parlamenta Federacije razmatrala je najave o formiranju rezervnog sastava policije, NSRS odgodila raspravu o izmjenama i dopunama zakona o javnom redu i miru. Koliko nam je daleko ili blizu članstvo u NATO savezu. Kako komentariše aktuelnu političku situaciju u BiH. S nama sutra Selmo Cikotić, bivši ministar odbrane BiH.

Dokumentarni film “Velika bijela kuća” grupe MladiCe (Mladi liječeni od raka) iz BiH, proglašen je najboljim filmom u kategoriji “dokumentaraca” na Internacionalnim studentskom film festivalu New Wave u Sofiji. “U Sofiju smo došli s namjerom da predstavimo naš film i pokažemo ljudima šta je to što trebaju djeca oboljela od raka i mladi koji su preživjeli isto”, rekli su prilikom preuzimanja nagrade. Sutra su naši gosti.

Sutra govorimo i o Historijskom muzeju BiH. Direktorica Historijskog muzeja Elma Hašimbegović naša je gošća.

Od 16. do 18. maja u Banjaluci će se održati treća konferencija medicinskog i biološkog inžinjeringa u Bosni i Hercegovini. Cilj konferencije je fokus na polja medicinskog i biološkog inžinjeringa, obrazovanja, te susreta istraživača iz akademske zajednice, medicinskih i bioloških institucija i industrije. Detaljnije u Novom danu.

U Mostaru traje 16. međunarodni festival komedije “Mostarska liska 2019”. Sedam najboljih pozorišnih predstava komedijskog žanra iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije nasmijavaće publiku sve do 25. aprila. Festival će biti zatvoren 26. aprila ceremonijom dodjele nagrada i koncertom kantautora Damira Imamovića. Uživo ćemo biti u Mostaru.

Uživo smo u Banjaluci. Komentarišemo aktuelne naslove naslovnica dnevne štampe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad