Ko je Emilio Baldo, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića

Vijesti 24. apr 201911:22 > 11:24
N1

Emilio Baldo, osumnjičeni za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i saradnika Žarka Pavlovića, koji je noćas u 4 sata sproveden u Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske, još nije ispitan. Čeka se na prisustvo pravnog branioca, a slučaj vodi tužilac Snježana Petković.

Baldo, slovi za “drumskog razbojnika”, koji je osuđivan za veći broj oružanih pljački, a poznat je i što je 2006. uoči izricanja presude pokušao pobjeći iz sudnice.

Tokom dana tužiocu bi trebali biti predani i Goran Milanović, ali i braća Armin i Nermin Ćulum iz Sanskog Mosta.

Nema informacija o tome na koji način su Ćulumi povezani sa ubistvom. Oni su na čelu kontroverzne bajkerske organizacije “United Tribuns”.

SIPA je 2014. godine pretresla kuću Armina Ćuluma u okviru međunarodne policijske akcije “Ezel”, koju je provodilo 900 policajaca na području Bosne i Hercegovine, Austrije i Njemačke.

U bjekstvu je, kako kažu u MUP-u RS, direktni izvršilac likvidacije, Benedi Đukanović i za njim je raspisana potjernica.

Za to vrijeme u NSRS-u, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač na zatvorenom zasjedanju poslanicima saopštava detalje u vezi ubistava koja su šokirala javnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad