Podnesen izvještaj zbog ubistva Krunića, Pavlovića i ranjavanja Ilića

Vijesti 24. apr 201911:38 > 11:45
N1

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su izvještaj Republičkom tužilaštvu protiv osoba inicijala Ž. K., E. B. i B. Đ. zbog postojanja osnova sumnje da su 22. aprila 2019. godine oko 22:30 sati u mjestu Glamočani, opština Laktaši, izvršili krivično djelo teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivično djelo pokušaj ubistva Gorana Ilića.

“Navedeno krivično djelo je izvršeno na način što su izvršioci po prethodnom planiranju i dogovoru, upotrebom vatrenog oružja, života lišili Slavišu Krunića iz Banjaluke i Žarka Pavlovića sa Pale, te nanijeli teške tjelesne povrede opasne po život Goranu Iliću iz Banjaluke”, saopćeno je iz MUP-a RS.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima drugih policijskih uprava MUP-a RS i Specijalnom antiterorističkom jedinicom, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske jučer su izvršili su uviđaj na mjestu događaja izvršenja krivičnog djela, nakon čega je privedeno i saslušano više desetina osoba, izvršeno je više pretresa nepokretne i pokretne imovine kod osumnjičenih osoba, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku.

Podsjećamo, osumnjičeni Ž. K. je smrtno stradao na mjestu izvršenja krivičnog djela, dok je osumnjičeni E. B., koji je jučen uhapšen, jutros sproveden u Republičko tužilaštvo. Osumnjičeni B. Đ. iz Banjaluke još je u bjekstvu i njim policija aktivno traga.

Za ovo osobom raspisana je potjernica. Istraga u ovom predmetu se nastavlja.

Slaviša Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović, ubijeni su prije dvije večeri u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS-a je uhapsila Emilija Baldu dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu.

U okviru istrage, u Sanskom Mostu su uhapšeni i braća Nermin i Armin Ćulum te predati policiji RS-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad