Drama na Aerodromu Sarajevo: Nepoznate osobe bez provjere ušle na pistu

Vijesti 25. apr 201908:32 > 08:36
N1

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo jutros se odvijala prava drama. Nepoznate osobe ušle su na pistu aerodroma, prije polijetanja aviona Austrian Airlinesa za Beč. Reagovala je Granična policija i uhapsila osobe koje su bez sigurnosnih provjera ušle u prostor Aerodroma, saznaje N1.

Putnici na Međunarodnom aerodromu Sarajevo već su bili ukrcani u avion kada su primijećene nepoznate osobe koje su na pistu ušle bez sigurnosnih provjera. Uslijedila je brza reakcija policije, a putnici Austrian Airlinesa na liniji Sarajevo-Beč su napustili avion te je uslijedio kontradiverzioni pregled.

Iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo za N1 su potvrdili da je istraga u toku. Granična policija također navodi da je bilo određenih aktivnosti, ali da će tek naknadno izaći sa informacijama.

Kako saznajemo, nakon skoro dva sata putnici su ukrcani u avion. Pilot je putnicima potvrdio da su određene osobe zaobišle sigurnosne barijere te da zbog toga let kasni. Pilot je u obraćanju prije leta istakao  i to da su određeni putnici iz straha odlučili da ne idu letom Austrian Airlinesa za Beč. 

Avion je trebao poletjeti u 7:35, a poletio je sa blizu dva sata zakašnjenja.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad