Osumnjičeni za ubistvo Krunića pobjegao u bijelom Golfu

Vijesti 25. apr 201910:22 > 10:25
N1

Policija je pronašla dvije automatske puške i pripadajuće okvire za municiju za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja ubistava u Glamočanima u opštini Laktaši, izjavila je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je navela da je oružje pronađeno pretragom terena koju su u ranim jutarnjim satima započeli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitete MUP-a Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice.

“U toku istrage policija je otkrila i da je lice čiji su inicijali B. Đ. za kojim je raspisana potjernica, pobjeglo vozilom ‘golf sedam’ bijele boje registarske oznake 003-K-770. Policija moli sve građane da ukoliko primijete navedno vozilo da pozovu telefonski broj 192 ili da jave najbližoj policijskoj stanici”, naglasila je Miljanovićeva.

Podsjetimo, u Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijene tri osobe, a jedna je teško povrijeđena iz vatrenog oružja. Ubijeni su Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Emilio Balda koji je bio jedan od direktnih izvršilaca uključenih u ovo svirepo ubistvo predat je u nadležnost tužilaštva. Benedi Đukanović koji se, takođe, dovodi u vezu sa direktnim izvršenjem ovog krivičnog djela, nalazi se u bjekstvu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad