Ibrahim Prohić, Tomislav Đurić, Belma Lizde-Kurt i Mario Drmać u Novom danu

Vijesti 25. apr 201922:19 > 22:35
N1

I u petak ujutro budite uz Novi dan N1 televizije.

Sedam Mjeseci nakon općih izbora BIH nema formiranu državnu vlast. Deset dana je prošlo od inicijalnog dogovora stranaka, međutim još uvijek nije poznato šta se čeka. Sve analiziramo sa Ibrahimom Prohićem psihologom i analitičarom.

Dolaskom proljeća i lijepog vremena, građevinskim radovima, uređenjem dvorišta i bašta u ovom perodu se pronalazi veći broj mina ali i neeksplodiranih ubojitih sredstava. Moji gosti ovog jutra Sead Vrana, šef odsjeka za neeksplodirana ubojna sredstva FUCZ i Enver Grahić instruktor za uklanjanje eksplozivnih sredstava u FUCZ.

Pravoslavna crkva i vjernici obilježavaju Veliki petak, dan stradanja Isusa Hrista. To je po vjerovanju najtužniji dan za vjernike koj iščekuju vaskrsnuće Hristovo. Branimir Borovčanin, paroh druge mostarske parohije i starješina crkve Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog za Novi dan govori o Vaskrsu, vjeri, religiji i životu ljudi u BiH.

O programu Nove BH ali i društveno- političkim aktuelnostima ovog jutra govori Tomislav Đurić urednik na Novoj BH .

Nakon punih devet godina, predstava “Trg ratnika” u režiji Dine Mustafića, vraća se na scenu Pozorišta mladih Sarajevo. Druga premijera, nakon 14 godina, izvedena je sinoć a Predstava će se igrati i večeras .Naime, “Trg ratnika” je najnagrađivanija predstava Pozorišta mladih Sarajevo. Gosti Novog dana su glumci Belma Lizde-Kurt i Mario Drmać.

Budite uz Novi dan, od 7 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad