Napadi na policiju u Sarajevu

Vijesti 26. apr 201910:46 > 10:53
N1

Dva napada na policijske službenike zabilježena su jučer u Kantonu Sarajevo, a napadnuti policajci pretrpjeli su lakše tjelesne povrede, saopćeno je danas iz MUP-a KS.

Kako navode iz policije, jučer u 15.20 sati policijski službenici Druge policijske uprave uhapsili su osobu inicijala F.J. državljanin Libije , zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti).

On je prilikom intervencije, fizički napao policijske službenike, nanijevši im lakše tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u KCU u Sarajevu. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Iz policije je saopćeno i da su jučer u 17.10 sati policijski službenici Treće policijske uprave uhapsili maloljetnog B.A. rođen 2004. godine i maljoljetnog S.A. rođen 2002.godine, obojica iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti).

Malojetnici su prilikom intervencije, fizički napali policijske službenike, nanijevši im lakše tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u KCU u Sarajevu. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad