Federalna uprava Civilne zaštite i dalje traga za dvije nestale osobe

Vijesti 26. apr 201911:31 > 11:33
FUCZ

Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite od jutros su intenzivirali potragu za nestalom 54-godišnjom ženom Salihom Omerović, čiji je nestanak prijavljen 15. aprila ove godine, na području općine Srebrenica.

Na terenu je trenutno više od stotinu ljudi, od čega je 80 pripadnika FUCZ sa potrebnom opremom, potražnim psima sa vodičima i specijalizovanim vozilima, pripadnici CZ iz Srebrenice, članovi škole letenja SBA sa žirokopterom. Potrazi su se priključili mještani i porodica.

Saliha je bila u posjeti sestri Ramizi Hasanović u Milačevićima i tog dana čuvala je sestrine ovce. Rekla je da ide tražiti izgubljene ovce i otad se nije pojavila

Također se nastavlja i potraga za nestalim Senahidom Čagom, za koga se pretpostavlja da je pao u rijeku Lašvu dana 2. aprila ove godine, a Federalna uprava civilne zaštite, u stalnom je kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potrage.

Vrši se prikupljanje dodatnih informacija, prati se stanje na terenu i FUCZ spremna je da se odmah, u slučaju potrebe uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu, saopćeno je iz Operativnog centra FUCZ.

FUCZ
FUCZ
FUCZ
FUCZ
FUCZ

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad