Slučaj Krunić: Jedan u pritvoru, drugi u bijegu, treći mrtav

Vijesti 26. apr 201917:30 > 19:46
N1

Jedini osumnjičeni za smrt Slaviše Krunića i saradnika Žarka Pavlovića, koji je dostupan pravosuđu, Emilio Baldo prebačen je u kazneno popravni zavod Tunjice, jer mu je Okružni sud Banjaluka odredio mjeru jednomjesečnog pritvora. Za Benadi Đukanovićem i dalje se traga. Istovremeno, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, kazao je da postoji mogućnost da su još neka lica učestvovala u ubistvu, a kao jedan od potencijalnih motiva, navodi novac.

Jedan u pritvoru, drugi u bijegu, treći mrtav. Emilio Baldo, Benadi Đukanović, te Željko Kovačević za sada se sumnjiče da su dio urote koja je dovela do smrti biznismena iz Banjaluke Slaviše Krunića i njegovog tjeohranitelja Žarka Pavlovića.

Njihov motiv bio je vjerovatno novac, kaže ministar unutrašnjih poslova RS, ali oni nisu imali lične kontakte niti sukobe sa Krunićem, nije ih ugrožavao ni na koji način. Zato Lukač za RTRS kaže da postoje indicije da su još neka lica umiješana u organizaciju ubistva.

“Svi mi razmišljamo na takav način, da su ovo kriminalna lica koja su izvršila brutalno ubistvo, da nisu imali direktan motiv da ubiju Slavišu Krunića, nije im napravio nikakvu štetu, pitanje je da li su se ikada upoznali. Svima nama je jasno da se krug ne završava sa njima, jer šta je njihov motiv osim novca? Očito da iza ovoga, bar u ovom trenutku, pretpostavljamo da stoji i neko drugi ko je mogao da ima koristi od smrti Slaviše Krunića”, izjavio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Da postoje nalogodavci sumnja i porodica Krunić.

“Ovdje nije u pitanju politika, nije u pitanju mržnja, ovdje je u pitanju plaćeno ubistvo. Te plaćene ubice, MUP ne može raditi sam, mi smo svi ovdje MUP”, kazao je Drago Krunić, otac Slaviše Krunića.

“MUP je pronašao ubice”, “policija je riješila pola slučaja” kako su to rekli pojedini poslanici iz vladajuće većine, ali s tim se ne slažu svi. Moglo se više smatra i ministar bezbiejdnosti Dragan Mektć.

“Jesu otkrili zato što je izvršilac ostao lišen života na licu mjesta, došli da pokupe samo čahure, a što je prije prijavljivao prijetnje ćutite”, napisao je Mektić na Twitteru.

Iz policije za sada nisu govorili o eventualnim prijetnjama koje je Slaviša Krunić ranije dobijao.

Nakon što je policija priznala da je u noći ubistva kontrolisala jednog osumnjičenog Benadi Đukanovića u Derventi, ostaje otvoreno pitanje, zbog čega zaustavljene osobe sa debelim kriminalnim dosijeom policija nije tu noć zadržala na provjeri 24 časa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad