Duga 2: Tužilac predložio pritvor za četvoro osumnjičenih

Vijesti 26. apr 201918:26 > 18:32
N1

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu predložio je Općinskom sudu jednomjesečni pritvor za četvoro osumnjičenih koji su jučer uhapšeni u akciji "Duga 2".

Ženska osoba je nakon ispitivanja puštena.

Pritvor ostalima je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je za uhapšenog državljanina Makedonije pritvor predložen i zbog opasnosti od bjekstva.

U akciji “Duga 2” jučer je uhapšeno pet osoba osumnjičenih za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

“One se sumnjiče da su od decembra prošle godine do danas, na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, neovlašteno stavljali u promet opojnu drogu “amphetamin” i “cannabis sativa l” s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi”, istakla je jučer portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Prilikom pretresa, dodala je, pronađeni su određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge “amphetamin“ i “cannabis sativa l”, oprema i vage za precizno vaganje, automatsko naoružanje, municija, telefonski aparti i SIM kartice te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelom.

Jučer su u akciji “Duga 2” uhapšene osobe inicijala A.M. (1988.), A.V. (1985.), B.K. (1998.) i A.B. (1989.) te državljanin Makedonije inicijala K.V.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad