HDZ BiH sutra bira predsjednika i rukovodstvo stranke

Vijesti 26. apr 201919:45 > 19:51
HDZ BiH

U Mostaru je završena proširena sjednica predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice. Riječ je o pripremama za održavanje sutrašnjeg centralnog 13. Sabora HDZ-a BiH na kom će delegati birati novo rukovodstvo stranke.

Osim predsjednika, zamjenika predsjednika, stranački delegati biraće i pet dopredsjednika te 10 članova predsjedništva HDZ-a.

Dragan Čović nije htio davati izjave do sutra, no izvjesno je da će on biti novi-stari predsjednik stranke, javlja reporterka N1 – Đenana Kaminić Puce. 

Čović će sutra saborske delegate upoznati sa učinjenim aktivnostima u mandatnom peridou od 2015. do 2019 godine, a saborski delegati će izglasati novi statut, novi program stranke. Biraće i nove članove centralnog i nadzornog odbora a prije samog zasjedanja, na čelu sa Draganom Čovićem položiće vijenac svim hrvatskim braniteljima.

“Predsjedništvo, uz potporu Županijskih organizacija HDZ-a BiH, jednoglasno je podržalo dr. Dragana Čovića za predsjednika HDZ-a BiH i u idućem mandatu. Ovo je bila zadnja sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u ovom sazivu, a predsjednik Čović zahvalio se svim članovima na dobroj suradnji”, navodi se u saopštenju stranke.

Niže razine HDZ-a BiH svoje izborne procese, sukladno odluci i uputama Predsjedništva HDZ-a BiH, moraju završiti do 15. srpnja.

Na sutrašnjem zasjedanju, očekuju se brojni gosti: predstavnici Međunarodne zajednice, Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a u Hrvatskoj, delegacije SNSD-a, SDA i SBB-a te brojni drugi zvaničnici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad