Ugašena dva požara na području Sokoca

Vijesti 27. apr 201910:25 > 10:27
N1/Ilustracija

Na području opštine Sokolac ugašena su dva požara koja su zahvatila šumu i za koje postoji sumnja da su podmetnuta, a veća materijalna šteta izbjegnuta je zahvaljujući blagovremenoj intervenciji vatrogasaca i radnika sokolačkog Šumskog gazdinstva "Romanija".

Komandir sokolačkih vatrogasaca Mile Šarac rekao je da su vatrogasci uz pomoć pet radnika Šumskog gazdinstva na lokalitetu Ivan Polja dva puta intervenisali od juče u 12.00 časova.

On je istakao da su vatrogasci uz pomoć 19 radnika lokalnog Šumskog gazdinstva “Romanija” u dva navrata intervenisali i na Romaniji od 13.00 do 22.00 časa.

Tehnički direktor Šumskog gazdinstva “Romanija” Strahinja Bašević rekao je da je vatra u oba slučaja zahvatila crnogoričnu šumu i da se zahvaljujući brzoj interveniciji nije proširila visoku šumu. On je dodao da su to bili niski požari, koji ne nanose veću materijalnu štetu.

Bašević je istakao da je na području Romanije vatra zahvatila površinu oko 10 hektara. U oba slučaja u Vatrogasnom odjeljenju i Šumskom gazdinstvu, kako kažu, postoji sumnja da su požari pometnuti, te je o tome obaviještena i Policijska stanica Sokolac.

Prema podacima Područnog odjeljenja civilne zaštite Sokolac juče su na području Rogatice ugašena dva požara, na području Foče jedan, Pala dva, a na području Novog Goražda na lokalitetu Jabučko Sedlo požar je lokalizovan zbog nemogućnosti daljeg gašenja /nepristupačan teren/, ali nema opasnosti po stanovništvo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad