Srebrenica: Velika potraga za nestalom Salihom Omerović

Vijesti 27. apr 201910:52 > 10:57
FUCZ

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, njih oko stotinu, i jutros nastavljaju potragu za Salihom Omerović (54) čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15. aprila prijavili članovi porodice, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Pridružili su im se i danas mještani i članovi porodice, a pretraživat će u rejonu naselja Baćuta, Gaj, Kojišina, Križevac, Milačevići, Pale i Slatina. Na terenu su i potražni psi sa vodičima, a koriste se i specijalizovana vozila namijenjena za neprohodne terene. Vremenski uslovi, u odnosu na jučer su dosta nepovoljniji, očekuje se kiša što bi moglo usporiti potragu.

Saliha, koja je nastanjena u naselju Doglodi u općini Ilidža bila je u posjeti sestri Ramizi Hasanović u Potočarima i tog dana čuvala je sestrine ovce. Rekla je da ide tražiti izgubljene ovce i od tada se nije pojavila.  Posljednji put je viđena kako čuva ovce u blizini Potočarske rijeke u mjestu Milačevići na području općine Srebrenica. Na sebi je imala crnu jaknu s kapuljačom i gumene čizme.

Također, na području Zeničko-dobojskog kantona nastavljena je potraga za nestalim Senahidom Čagom, za koga se pretpostavlja da je pao u rijeku Lašvu 2. aprila. Federalna uprava civilne zaštite u stalnom je kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potrage.

Na osnovu zahtjeva za pomoć, koji je Služba civilne zaštite općine Novi Grad uputila Operativnom centru civilne zaštite Kantona Sarajevo, jučer su dva spasioca i pas tragač iz Gorske službe spašavanja Kantonalne uprave civilne zaštite Sarajevo izašli na teren u potragu za nestalom Ružicom Bičvić, koja je nestala 20. aprila, ali bez rezultata, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

FUCZ/Ilustracija
FUCZ
FUCZ
FUCZ
FUCZ