Čović i Plenković: Za europski put Bosne i Hercegovine

Vijesti 27. apr 201911:59 > 12:14
N1 BiH

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović poručio je u subotu u Mostaru kako će se te stranka i dalje zalagati za jednakopravnost svih konstruktivnih naroda u BiH izrazivši zadovoljstvo dolaskom hrvatske delegacije na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Čović je dodao da je uloga samog Plenkovića na europskom putu Bosne i Hercegovine bila veoma značajna.

‘Kad je hrvatski narod u pitanju, imamo puno toga što radimo zajedno. Jedno veliko zadovoljstvo je da danas s nama imamo predsjednika vlade Hrvatske kao potpora onome što radimo zajedno. Da nije bilo njegovog uticaja, mi ne bi predali zahtjev za članstvo i puno drugih stvari na euroatlanskom putu”, kazao je Čović.

Posebno je važno da podržimo europsku orijentaciju cijele BiH. Znamo da HDZ BiH u tome ima prominentnu ulogu i da je Čović, u vremenu kada je obnašao dužnost predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, podnio je zahtjev za članstvo BiH u EU”, kazao je Plenković.

Ponovio je još jednom da Hrvatska snažno podupire europski put BiH i da će to činiti i dalje.

Ocijenio je kako to dokazuje i lista HDZ-a za Europski parlament na kojoj se nalazi i Željana Zovko.

Mislim da se Željana Zovko koja je naslijedila mandat koji sam ja imao u Europskom parlamentu pokazala sjajnom i za interese i Hrvatske i BiH, a osobito za jednakopravnost svih konstitutivnih naroda u BiH”, kazao je Plenković.

Kako je ranije najavljeno, predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović izvijestit će izaslanike o učinjenim aktivnostima u mandatnom razdoblju 2015.-2019. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad