"Posjeta Bishopa potvrda podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH"

Vijesti 27. apr 201917:03 > 17:21
Ambasada SAD u BiH

Američka ambasada u Sarajevu pozdravila je posjetu zamjenika direktora Centralne obavještajne agencije (CIA) Sjedinjenih Američkih Država Vaughn Bishop Bosni i Hercegovini čiji je cilj bio na jačanju partnerstva između ove dvije zemlje u borbi protiv terorizma, kriminala i korupcije. Također, jedan od ciljeva posjete bio je i istaći kontinuiranu podršku Sjedinjenih Država suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

Na zvaničnom Twitteru američke ambasade poručeno je kako su “jake, osposobljene i sa prikladno raspoloživim sredstvima institucije na svim razinama vlasti, uključujući Graničnu policiju, Službu za poslove sa strancima i SIPA-u neophodne kako bi obezbjedile sigurnost građanima Bosne i Hercegovine”.

“Vlada Sjedinjenih Država daje podršku prije svega u osiguravanju temeljnih sloboda, kao i saradnji između sigurnosnih institucija BiH na državnoj, entitetskoj i lokalnoj razini, od kojih svaka ima specifične nadležnosti”, kazali su u Ambasadi SAD-a u Sarajevu.

Ta je saradnja ključna za uspjeh Bosne i Hercegovine u rješavanju globalnih, regionalnih i nacionalnih prijetnji, dodano je iz ambasade.

“Sjedinjene Države posvećene su poboljšanju naše sigurnosne suradnje, kako bilateralno, tako i preko NATO-a, kako bi obezbjedile sigurnost za sve građane naših zemalja”, stoji na Twitteru američke ambasade.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad