Čović: Ključni problem u Bosni i Hercegovini

Vijesti 27. apr 201919:16 > 19:22
N1

Ključni problem što je i dosad bio, to su naša iskušenja. Prvo to nepovjerenje između nas, drugo taj dio složenosti odnosa, ustavnih odnosa i podijeljenih nadležnosti, kazao je u subotu Dragan Čović nakon što je ponovno izabran za predsjednika HDZ-a BiH.

Čović je u izjavi novinarima u Mostaru za sljedeće četiri godine mandata najavio ozbiljan rad i saradnju na svim razinama za dobrobit cijele Bosne i Hercegovine.

“Vjerujem da u jednom kratkom vremenu s partnerima kod Bošnjaka i kod Srba možemo i kroz Vijeće ministara, entitetske vlade i županijske doći, kako je gdje nadležnost elemenata programa kojeg smo mi usvojili, da možemo dobiti pravu potporu, sugovornike koji su spremni donositi prave odluke. Ono što je ključni problem što je i dosad bio, to su naša iskušenja, prvo nepovjerenje između nas, drugo taj dio složenosti odnosa, ustavnih odnosa i podijeljenih nadležnosti”, kazao je Čović, te dodao:

“Taj mehanizam koordinacije će morati profunkcionirati da bi te supsidijarnosti u odnosima po vertikali na neki način imale svoju protočnost koju dosad nismo imali. Evo, ja se nadam kad sve ovo uokvirimo, to postaje jedna agenda za partnere, osobito u Federaciji BiH, ali prvo mjesto u tom planu našem za naredno vrijeme je izborno zakonodavstvo kojem treba omogućiti legitiman izbor predstavnika jednog, drugog i trećeg naroda i, naravno, omogućiti da dogodine imamo u Gradu Mostaru izbore kad budu u BiH”.

Predsjednika HDZ-a BiH otkrio je danas kako se nada da bi papa Franjo uskoro mogao doći u posjetu Mostaru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad