Dodik: Slaveći Vaskrs, obnavljamo i jačamo vjeru

Vijesti 28. apr 201909:21 > 09:23
Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Dodik je poručio da je Vaskrs najveći hrišćanski praznik čije su poruke sadržane u temeljnim civilizacijskim vrijednostima koje su duboko ukorijenjene u tradiciji pravoslavnih hrišćana.

U čestitki se naglašava da slaveći radosni dan Hristovog vaskrsnuća, obnavljamo i jačamo vjeru, ljubav, nadu, uzajamno poštovanje i solidarnost među ljudima.

“U iščekivanju najvećeg praznika, ispunjeni plemenitim mislima i srca punog radosti pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom: Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse”, navodi se Dodikovoj čestitki.

Dodik je vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti poželio da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju, slozi i radosti sa svojim najbližim, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas najveći hrišćanski praznik – Vaskrs kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad