"Lažu, milion puta sam ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH"

Vijesti 29. apr 201916:01 > 16:07
N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Berlinu da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da nijednom to nije negirala, te podsjetio da BiH nije priznala nezavisnost Kosova.

On je zapitao da li sad treba da objašnjava predsjedavajućem Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denisu Zvizdiću, koji je rekao da ga plaši prekrajanje granica, da Srbija nije za prekrajanje granica i da poštuje teritorijalni integritet BiH.

“BiH, koliko znam, nije priznala nezavisnost Kosova. Zvizdić je mogao da misli na jedne granice – da je Kosovo dio Srbije, pa nema prekrajanja granica. Hvala Zvizdiću što poštuje granice Srbije. A ako je mislio da nema prekrajanja granica u smislu da je Kosovo nezavisna država, čudan mu neki princip, da ima prekrajanja granica Srbiji, a nema drugima”, rekao je Vučić.

Na konstataciju novinara u Berlinu da su pojedini mediji prenijeli pisanje “Economista” da želi razgraničenje Prištine kako bi pripojio bh. entitet Republika Srpska Srbiji, Vučić je rekao da “oni nađu neke analitičare koji izgovore laže”.

“Jesam li milion puta ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH? Da li se dogodilo jednom da sam negirao? Nikada”, naveo je, dodajući da, s druge strane, albanski premijer Edi Rama često govori o ujedinjenju s Kosovom, i na to niko ništa ne kaže, dok reaguju na ono što nije istina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad