Svi prvomajski aranžmani rasprodani, bez obzira na svakodnevne probleme

Vijesti 29. apr 201918:30 > 19:38
N1

Prvi maj. Međunarodni praznik rada. Za razliku od brojnih svjetskih zemalja gdje su na ovaj dan ulice najvećih gradova prepune demonstranata, u našoj zemlji već su tradicija smijeh, zabava, roštilj, muzika.

I bez obzira na svakodnevne bh. probleme, te lošu ekonomsku situaciju građana, putovanja i aranžmani za ovaj praznik rada su rasprodani.

”Svi naši prvomajski aranžmani su popunjeni. Najveće interesovanje vladalo je za aranžmane Dubai, zatim kombinacija gradova Moskva i Sankt Petersburg, Uzbekistan i, naravno, tradicionalno Istanbul”, kazala je Lejla Fočo, turistička radnica.

Oni koji su se odlučili da praznik rada provedu van BiH, bilo je potrebno da izdvoje od minimalnih 299 KM do 2.700 KM.

Osim pomenutih, brojne su i druge destinacije:

“U Beogradu.”
“Na vikendici sa rajom.”
“Na moru.”
“Kao i obično pored rijeke i tako nešto. A ako bude bilo kiše, snaći ćemo se sa nekim šatorom.”
“Na Korčuli.”

Prema posljednjim hidrometeorološki podacima, za ovaj praznik rada, očekuje promjenjivo te nestabilno vrijeme.

”Vremenske prognoze za 1. maj ostaje promjenjivo i nestabilno vrijeme. Ipak, bit će više sunca nego što će to biti 30. aprila, ali, kažem, upravo ta nestabilna, zračna masa, koja će biti istočnije od naših krajeva strujanjem, donosit će vlažan i nestabilan zrak u naše krajeve”, kazao je Nedim Sladić, meteorolog amater.

Kako i nalaže bosanskohercegovačka prvomajska tradicija, neće biti prvi put da ovaj praznik dočekamo bez sunca, tako da svi oni koji praznik rada dočekuju u prirodi – neka se pripreme u skladu s prognozama koje kažu da nas za prvi maj očekuje nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad